Een crimineel bericht uit de Leeuwarder Courant van 6 oktober 1932. In de krant wordt aandacht besteed aan de rechtszaak tegen drie mannen die ervan worden verdacht van het stelen van enkele flesjes limonade en bier! De eis: 15 dagen cel of een boete van fl. 15, -.

 

De zaak

De verdachten worden voorgeleid voor de rechter. Het betreft de negentwintig jarige W. de L., de zesentwintig jarige W.S (beide afkomstig uit Leeuwarden en P. v. E. een vierentwintig jarige slager uit Harlingen. Het trio wordt verdacht van het ontvreemden van enkele flesjes limonade en bier. De grote afwezige tijdens de rechtszaak is de verdachte uit Harlingen.

Een getuige verklaard dat zijn kameraden met hem de flesjes hebben ontvreemd en dat hijzelf en het verdachte trio de flesjes hebben verdeeld. Dit verhaal wordt bevestigd door P. Mulder, marechaussee te Franeker, die de verdachten op de kermis van Dronrijp bier had zien drinken.

Ondanks dat de twee aanwezige verdachten het voorval ontkenden werden zij wel veroordeeld. De aanvankelijke eis was 15 dagen cel of een boete van fl. 15, -. De rechter oordeelde milder; 10 dagen cel of een boete van fl. 10, -.

 

Bron: Leeuwarder Courant, 05-10-1932